23 January 2011

Bank Rakyat - Saya Mesti Pilih..!!!

Hai..Salam again to all my followers and readers..


Ada ape ye dengan tajuk entri aku kali ni..Hmm..BANK RAKYAT..Ye, bank rakyat..Disini lah tempat aku akan melakukan latihan industri aku a.k.a praktikal...Yang bestnye..Esok aku dah start praktikal laaa...Aku dapat praktikal kat Bank Rakyat cawangan Muar lorh..Hahaha...Nervous gler ni tau x..Entah apa la keje aku HR suruh buat nanti...Ya Allah, permudahkan la segala urusan dan kerja aku dalam melakukan praktikal ni nanti..Aminnn...
Tak tau la kenapa aku nervous sangat..Yelah..Ni kot pengalaman pertama aku bekerja..Huhu..Macam xcaye je aku dah praktikal...Kepada member² aku, Naim, Yong, Ekin¹, Ekin², Ejum, Ifa, Soya & Kak Nor...Good Luck k...Keje² jugak...Final Report jangan lupa buat wei...Hahah..Btw..All the best to you guys...Hope to see all of u again... =)


Tu je..Kene tido awal..Esok keje..!!!..Hahah...Bubye all...~~

Share

33 comments:

  1. Sorry ganggu..=)


    Saya sudah follow blog awak..
    Awak bila nak follow blog saya..
    http://pangkahbulat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Will follow u shortly..Thanks =)

    ReplyDelete
  3. mcm mane apply prakitkal di bank rakyat?

    ReplyDelete
  4. U kena hantar resume kat HQ bank rakyat.. I dah lupa la apa alamat dia.. Tapi kalau u betul nak try apply, follow up dengan i nanti k after u read this..

    ReplyDelete
  5. salam.. bpe ye elaun wt intern kt bank rakyat muar?
    klau amek course IT diorg accept x?

    ~ATI dr muar, johor.

    ReplyDelete
  6. Wsalam..Dapat elaun 100 setiap bulan..xsure la u dapat ke x..tapi kalau untuk diploma mesti cgpa 3.50 ke atas..kalau degree mesti 3.00 ke atas..

    ReplyDelete
  7. thanx for d info yup alif..
    i degree student.. above gak cgpa..
    i'll try there ;)


    ATI,

    ReplyDelete
  8. Cmne nk apply intern kt bank rakyat?? Tlg jelaskan sikit.. Sy ambk BBA finance

    ReplyDelete
  9. Salam hazwan saniy, nak apply internship kt BR, kena hantar resume kat HQ jalan tangsi. Ko google la alamat dia. Buat satu surat yg ko nak apply interns tu kat cawangan mana yg ko nak. Lepas tu, ko g kat cawangan yg ko nak tu jumpa admin dia bg resume n surat tu..kiranya 2 copy lah. 1 hq 1 cawangan. Kalau ada surat dr U lg bgs.

    ReplyDelete
  10. salam...ade x cntoh report yg dah wat dlu...kalo ade soft copy lg bgus.. =) tq...

    ReplyDelete
  11. Assalam nak tnya..kalo dah anta resume kan..perlu tak saya fllow up which mean kol mereka dan tnya pasal resume yg saya anta..mohon sangat balas..thank you :)

    ReplyDelete
  12. salam.. sy nak tanya.. sy student law nak apply praktikal kat bank rakyat boleh ke??

    ReplyDelete
  13. Wsalam..boleh je..try la apply..saya kerja bank rakyat skrg.. call sy 017 3111371

    ReplyDelete
  14. Sy bru start praktikal d BR Muar. Mintak tips sikit psal praktikal kt sini

    ReplyDelete
  15. Salam. saya bakal jadi budak intern kt bank rakyat 23hb ni. Nak tanye kan, kalau budak praktikal kerja dia kena buat ape je nanti?

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum. Saya pelajar BBA Finance nak apply praktikal di cawangan melaka/muar. Proses nya berapa lama yer? Praktikal start bulan 7.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proses depends la kalau ada kekosongan sekejap je..kena follow up dgn branch yg awk apply tu..apa2 boleh call sy 0173111371

      Delete
    2. Proses depends la kalau ada kekosongan sekejap je..kena follow up dgn branch yg awk apply tu..apa2 boleh call sy 0173111371

      Delete
    3. alif arham.. lepas praktikal ad peluang nk serap x??

      Delete
    4. brother Alif, sy dah bagiby hand copy resume and cover letter kat muar branch, tapi saya nak follow up diorg, sy call tak dpat, sy kene buat ap ya? pegi terus ke office die ke?

      Delete
    5. Hi haruharu.. call saya 0173111371

      Delete
  17. Salam.sy student hr management of defence dri upnm.boleh ke nk apply untuk li kt bank rakyat starting September neh ?
    Tq

    ReplyDelete
  18. Terima kasih. Saya call BR muar tapi tak ada yang jawab. Betul ke this office no 06-9510330?

    ReplyDelete
  19. salam...nk tye
    cane apply keje bank ek?
    sebab da send resume kat banyak bank melalui pos..tp xde feedback pun...
    farhahridzuan@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Assalam..nk tye.kalau dh send resume sume dkt branch...kne antr dkt HQ jgk ke? Mohon perjelasn.trme ksih

    ReplyDelete
  21. assalam.. nak mohon bank rakyat memang kena hantar resume by hand ke hq ke? by email takda ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam. Hantar by post. Email pun boleh tapi macam biasa la. Nak mohon kerja orang tengok kesugguhan awak nak mohon tu. So better post.

      Delete
  22. assalam.. nak mohon bank rakyat memang kena hantar resume by hand ke hq ke? by email takda ya?

    ReplyDelete